søndag den 2. marts 2008

Ting #4 Sådan finder du blogs

Overskrift.dk

Du er ikke alene - din blog er blot en ud af mere end over 100 millioner blogs. Weblogs er en rigtig spændende informations ressource, og i denne uge skal vi lege med 2 søgemaskiner, som kan hjælpe os med at søge, finde og følge med i blogosfæren, overskrift.dk og technorati.com

overskrift.dk er et website, hvor du kan søge og følge med i, hvad der foregår på en lang række af de danske weblogs. På Social Square blog fortæller Stefan Bøgh Andersen, en af mændene overskrift.dk lidt mere om denne tjeneste.

overskrift.dk kan du afgrænse din søgning til indhold eller tags (brugerskabte emneord) eller til kun at søge i danske politiker-weblogs. Du kan gemme din søgning som RSS og tilføje feedet i din nyhedslæser. Du kan også vælge at oprette dig som bruger og abonnere på emneområder.

Gå til forsiden og tryk på "Opret login" til venstre på siden.
Indtast valgfrit brugernavn, din e-mail adresse og et valgfrit password og tryk på knappen "Opret".

Du modtager nu en email fra overskrift.dk, som du skal ind og godkende. Gå i din indbakke og klik på linket i den tilsendte e-mail.

Efter du har godkendt din oprettelse, kan du logge ind med dit brugernavn og password.

Efter du er logget ind, tryk da på linket "Brugerforside", som du finder på forsiden under dit brugernavn.

Klik på "Søgeords-overvågning" og søg de ord frem, du gerne vil følge med i.
Du kan også slette dem igen og vælge hvor vidt du vil modtage en mail eller ej.

Udforsk overskrift.dk

  • Orienter dig lidt på overskrift.dk, søg fx. på "23 ting" i "indhold", i "tags" og i "om feed"

      overskrift.dk_søg

      • Se overskrift.dks lister over danske politiker-blogs (http://overskrift.dk/politik), orienter dig lidt i de forskellige partiers seneste blogindlæg

      • Registrer din blog på overskrift.dk

        Klik på "tilmeld feed" http://overskrift.dk/submit.php og tilmeld dit blogs rss-feed adresse ved at finde linket "Abonner på: Indlæg (Atom) under alle dine indlæg - højreklik og kopier genvej. Genvejen indsættes i feltet "URL på RSS feed - højreklik og indsæt. Du kan også tage denne URL

        http://23ting-syd.blogspot.com/feeds/posts/default og erstatte 23ting-syd med din egen blogs adresse, så har du adressen på dit feed.

      • Skriv et par linjer på din weblog om dine førstehåndsoplevelser med overskrift.dk

      Har du mod på mere så gå på opdagelse i Technorati -
      en international pendant til overskrift.dk

      OBS: OBLIGATORISK FOR BIBLIOTEKARER

      Technorati.com

      2007TechnFrontLogoMenu

      Technorati indekserer ifølge deres egne oplysninger (dec. 07) over 112 millioner weblogs og tilbyder personaliserede services for de bloggere, som registrerer deres blogs hos Technorati.

      I begyndelsen var Technorati en ren weblog-søgemaskine, men i dag forsøger tjenesten at dække hele spektret af sociale medier – altså også fx sociale billede- og videotjenester som Flickr og YouTube.

      Når du søger via Technorati, så kan du afgrænse til ord i artikler; tags, eller data om kilden, fx en weblog.

      Start med at oprette en konto hos Technorati http://technorati.com/ - (Klik på "Join"). Du kan få hjælp til Technorati på http://support.technorati.com/

      Når du har oprettet kontoen, så brug lidt tid på at udforske mulighederne i Technorati. Klik på alle menu-punkterne fra forsiden - og få en forståelse af hvad Technorati gør og tilbyder.

      Leg med søgemulighederne på Technorati. Prøv den avancerede søgefunktion og søg fx efter "23ting" i henholdsvis keywords, tags og blogs - læg mærke til forskellen i søgeresultaterne.

      Udforsk forsidens menu-indgange. Er der noget der overrasker, er spændende, måske værd at læse?

      Lav et blogindlæg - og skriv et par linjer om dit førstehåndsindtryk af Technorati. Faldt du over noget spændende, sjovt, underligt...

      Din blog bliver mere synlig hvis du registrerer den på Technorati, så gå til "Blogger Central" , og klik på "Claim your blog" under "Blogging tools" og registrer din blog.

      Blogging tools

      Klik på "Technorati tools". Vælg "Technorati Browser Buttons" og udforsk et par af mulighederne.

      Ekstra

      Google Blog Search

      image

      Google giver også mulighed for at søge udelukkende i weblogs http://blogsearch.google.com/

      HJÆLP

      Hjælp kan fås hos vores eksperter næsten 7-eleven eller i supportcafeerne.
      Eksperter: svlar@naestved.dk, tdjen@naestved.dk, jho@guldborgsund.dk, pes@guldborgsund.dk, hapa@vordingborg.dk, sikkedogdetregner@gmail.com,

      Ingen kommentarer: